VanVerhalen busrecepten
Alsjeblieft, onze favoriete (bus)recepten! Wil je nou weten hoe je smaak geeft aan zo’n onmogelijk blok tofu, hoe je een bord vol groenten niet laat smaken als een bord vol groenten en hoe je als veganist door het leven gaat zonder kaas (niet, daarom maak ik plantaardige versies): ik ben in te huren! Kijk op www.florinedoesthecooking.nl voor meer informatie.
Pittige kokoswraps met wortel, witte kool en ‘pulled chicken’ van jackfruit
Pittige kokoswraps met wortel, witte kool en ‘pulled chicken’ van jackfruit Ik weet het, ik weet het, ik heb heel veel favorieten. Laten we het er op houden dat zodra iets goedkoop, makkelijk, met restjes te maken of te vullen is en weinig afwas genereert ik al snel...
Daslookpesto
De beste ontdekkingen gaan altijd per ongeluk, zo ook de ontdekking van een van mijn favoriete wilde kruiden: daslook. Je herkent daslook namelijk niet alleen aan haar lieve witte bloemetjes maar vooral aan haar scherpe knoflookgeur. Aangezien ik nogal goed ben in...
Honing of jam van paardenbloemen
Paardenbloemen, die kun je toch helemaal niet eten joh? Ik was er in ieder geval van overtuigd dat paardenbloemen voer voor de konijnen waren en zéker niet geschikt om op wat voor manier dan ook op je brood te smeren. Nou niets is minder waar, je kunt met...
Couscous met tomaten wortelstoof
Aan alle Marokkaanse omaatjes: sorry. Echt sorry. De perfecte couscous wel je namelijk niet, maar wrijf je voorzichtig los met olijfolie en stoom je vervolgens zacht en eetbaar. Couscous moet luchtig zijn en bovendien zonder klontjes op je bord verschijnen. Máár –...
Luie tomatenrisotto met spinazie en koriander
Toen ik een paar jaar geleden – min of meer onder dwang – voor het eerst als Florine Does the Cooking uit de kast kwam en voor meer dan alleen m’n eigen huishoudentje kookte, claimde ik dat ik van risotto m’n levenswerk had gemaakt. Was ook zo. Risotto is alles wat...
Vegan sushi
Toen wij – inmiddels bijna drie jaar geleden – besloten om veganistisch te gaan eten zei ik volgens mij meteen ‘maar ik maak een uitzondering voor sushi’. Sushi is mijn kryptonite. Ik heb al-tijd trek in sushi. Maar laten we eerlijk zijn: sushi met alleen avocado of...
Groene salade met mandarijn en munt
Die lange geloofde lange tijd niet in sla of salade. Voer voor de konijnen vond ‘ie het. De structuur van rauwe tomaatjes trekt hij slecht, hij houdt niet van rauwe uitjes en hij vindt bovendien heel veel dressings ronduit ranzig. Het heeft me dan ook lang gekost om...
Noedels met groenten, pindasaus en basilicum
De naam geeft het al een beetje weg: noedels, groenten en pindasaus. Heel veel meer is het eigenlijk niet, maar lekker is het wel. Beloofd. Voor iedereen die de neiging om een paar keer per dag met je vinger door de pindakaaspot te harken herkent is dit een spekkie...
Aardappel linzencurry
You can’t go wrong with curry, het is een waar levensmotto geworden. We eten het minimaal één keer per week, meestal als er wat op of iets goed te maken valt. Curry verwarmt namelijk niet alleen je buik maar ook je ziel (geintje, het brandt gewoon je ellende weg). Een...
Vegan Minestronesoep
Voor wie het gerecht misschien kent uit de menu’s van verzorgingstehuizen (waarmee ik maar wil zeggen: ouderwets soepje dit), maar niet precies weet wat het is: minestronesoep is een Italiaanse groentesoep. Minestrais Italiaans voor soep, minestrone het vergrootwoord...