VanVerhalen presenteert ‘Camper Cribs’

Hey, Hoi, hallokidoki en welkom bij Camper cribs.
De ‘VT-wonen’, de  ‘Eigen huis en tuin’, ‘De grote verbouwing’ onder de van- en camperlife podcasts.

In deze podcast serie hoor je de mensen die van hun huis op wielen een thuis op wielen hebben gemaakt.
Of het nu een rijdend vakantiehuisje of een mobiele permanente residentie is, wij zijn benieuwd naar de verhalen achter en de inrichting van deze rijdende paleisjes.

‘Camper Cribs’ is een serie binnen de VanVerhalen reispodcast.

SpotifyGoogle PodcastsApple PodcastsYouTube

'Camper Cribs' Aflevering 11

VanVerhalen presenteert de podcast Camper Cribs. een serie over de inrichting van kampeerbusjes. Aflevering 11: Jasper en Lonneke a.k.a mrandmrstravel.nl
In de elfde aflevering van Camper Cribs gaan we op bezoek in het gezellige huisje van Jasper en Lonneke, de twee blije eikels achter @mrandmrstravel.nl. Hun zelf omgebouwde Opel Movano uit 2007 – Bob voor intimi – wordt door anderen wel eens omschreven als ‘een beetje Oostenrijks’: het donkere en bruin gelakte hout en de gekleurde accessoires maken van hun  L1H2 bus een heerlijk, knus hutje. Tijdens hun reis door Australië kwam het stel er achter dat het leven in een camper goed bij hun past, maar als ‘niet geboren klussers’ was het zelf realiseren van hun droomhuis op wielen een heel avontuur. In deze podcast dan ook twee hoorbaar trotse bouwers (met tussen de regels door een paar goede tips voor aspirant vanlifers), grootse reisplannen en alles over hun liefde voor souvenirs.

IG @mrandmrstravel.nl | VanLife | Travel | 𝘑 𝘢 𝘴 𝘱 𝘦 𝘳 & 𝘓 𝘰 𝘯 𝘯 𝘦 𝘬 𝘦

'Camper Cribs' Aflevering 10

VanVerhalen presenteert de podcast Camper Cribs. een serie over de inrichting van kampeerbusjes. Aflevering 10: Robin a.k.a bearded_skanky
In deze aflevering van Camper Cribs nemen we een kijkje in Robin’s ‘weekend get-away’. Na een lange, drukke week kan hij vaak niet snel genoeg achter het stuur van zijn Rudolph kruipen, zijn Hobby 600 met een Peugeot J5 onderstel uit 1993.
Gezelligheid was geen prioriteit voor Robin en dus heeft hij zijn camper ‘Duits gezellig’ gelaten; volledig standaard zoals hij uit de fabriek kwam, vol met Duitse teksten en potsierlijke stickers. Robin heeft niet veel nodig voor een geslaagd kampeerweekend.
In deze podcast verteld hij onder ander over hoe hij samen met zijn dochtertje het liefst altijd op de bonnefooi een kant op rijdt, op zoek naar een plekje midden in het groen, off the grid, bij een meertje, of in het bos. Zolang het maar uit de stad vandaan is eigenlijk en z’n dochter een stok en een paar blaadjes heeft om mee te spelen.

IG @bearded_skanky | “just living simple and be very humble, humility simplicity is the way of life”

'Camper Cribs' Aflevering 9

VanVerhalen presenteert de podcast Camper Cribs. een serie over de inrichting van kampeerbusjes. Aflevering 9: 𝔹𝕣𝕪𝕒𝕟 en 𝕄𝕒𝕟𝕠𝕦𝕜 a.k.a derwegvan
Een bij elkaar geraapt zooitje; zo laat het huis op wielen van Manouk en Bryan zich het best omschrijven. In aflevering 9 van Camper Cribs zijn we uitgenodigd in de omgebouwde Peugeot J5 van dit avontuurlijke stel. Manouk – van de afdeling styling – en Bryan hebben oude materialen een tweede leven gegeven om van hun camper een strandhuis op wielen te maken. Het werd een allegaartje dat nog steeds voelt als thuis; en dat is wat hen betreft het allerbelangrijkste.
Overigens ook een aflevering met een lekker actueel randje! Manouk en Bryan besloten, naar aanleiding van een gesprek met wat Portugese locals, om de romantiek van het wildkamperen wat vaker om te ruilen voor de daarvoor aangewezen camperplekken. Benieuwd naar de reden hierachter en het leerzame verhaal van hun spannendste campermoment: je hoort het allemaal in de negende aflevering van Camper Cribs!

IG @derwegvan | 𝔹𝕣𝕪𝕒𝕟, 𝕄𝕒𝕟𝕠𝕦𝕜, ℙ𝕚𝕖𝕥𝕛𝕖 𝕒𝕟𝕕 𝕄𝕠𝕠𝕤 fulltimecamperliving While working and crossing in Europe

'Camper Cribs' Aflevering 8

VanVerhalen presenteert de podcast Camper Cribs. een serie over de inrichting van kampeerbusjes. Aflevering 8: Sarah a.k.a. Sarah Famke
In aflevering 8 van Camper Cribs stellen Anne en Sarah ons voor aan hun Franse vriend ‘Sam de Flambulance’!
Sam is een Peugeot J9 hulpvoertuig uit 1982 die na een vorig leven vol noodsituaties een paar jaar geleden is omgebouwd tot camper. Het was liefde op het eerste gezicht tussen het stel en de knalrode ambulance-camper en hoewel niets de nog steeds werkende zwaailichten kan toppen proberen Anne en Sarah toch beetje bij beetje hun tweede huis op wielen wat meer ziel te geven. Ze maakten van Sam een ‘rijdend souvenir’, met verhalen in elke kier van de bus. Benieuwd naar een paar van deze verhalen? Je hoort het in deze nieuwe aflevering van Camper Cribs..

IG @sarahfamke | Postmodern hedonist. Millennial. Slashie.

'Camper Cribs' Aflevering 7

Studentenkamers onbetaalbaar? In de zevende aflevering van Camper Cribs bewijst Nienke dat het anders kan. Samen met haar vader bouwde ze haar Volkswagen T4 uit 1997 om naar een studentenhuis op wielen. Hout, knus, warm en huiselijk; dat zijn de steekwoorden die op Nienke haar mobiele studentenkamer van toepassing zijn. Een perfecte plek om in te werken en te studeren. In deze podcast niet alleen een kijkje in haar nomadische studentenleven, maar vertelt ze ook over haar Franse avonturen en geeft ze tips om je mobiele home office gezellig en eigen te maken. Oja, ze bracht ons ook nog op ideeën voor een hele leuke nieuwe vanlife verzameling.

IG @hittheroad.jackk | Nienke 🌸 Living Vanlife 🌸 T4

TikTok @groetjesvannienke | In een bus wonen is best lache! 🌸🚌

'Camper Cribs' Aflevering 6

In de zesde aflevering van Camper Cribs mogen we binnen kijken bij Esmee en haar vriend Moanne. In hun bloedmooie mosgroene Volkswagen LT28 uit 1978 creëerden de twee een bohemian feel; veel hout, warme kleuren en met het retro interieur grotendeels intact. In deze podcast verteld Esmee dat ze met hun vakantiehuis op wielen graag de mooiste “off the grid” camper plekjes in het bos of aan het water vinden maar eigenlijk het aller liefst de kerstmarkt in Duitsland bezoeken. Of dat altijd goed gaat, wat hun grootste camperwens is EN hoe ze van plan zijn om die koude nachten in hun bus nog wat knusser te maken. Je hoort het in aflevering nummer zes van Camper Cribs.

IG @thevankermit | 𝐓𝐑𝐀𝐕𝐄𝐋𝐈𝐍𝐆🌍 𝐅𝐎𝐎𝐃🥥 𝐒𝐔𝐑𝐅𝐈𝐍𝐆🌊

'Camper Cribs' Aflevering 5

In de vijfde aflevering van ‘Camper Cribs’ hangen we aan de lippen van Kirsten.

Haar omgebouwde Renault Master campervan ‘Destiny’ – Dessi voor intimi – beschrijft ze zelf als een ‘retro blokhut waarbij je oma heeft meegedacht over de inrichting’. Veel vintage, veel kringloop. Misschien niet super praktisch – ze heeft geen koelkast en geen tweede accu – maar Dessi is wel een onwijs gezellige meid en dat is voor Kirsten eigenlijk het belangrijkst!

In deze podcast hoor je hoe ‘Des’ gezellig is gemaakt, welk bijzonder item in de bus voor levensbeschouwelijke inzichten zorgt en tegen welke camperlife avonturen, hindernissen en #vanlife slaapplaatsen Kirsten aanloopt met haar huisje op wielen.

IG @thecampergirl | Kirsten || female vanlife

'Camper Cribs' Aflevering 4

In deze vierde aflevering van Camper Cribs vertelt Myrthe hoe ze haar Mercedes 207d steeds verder aan het omtoveren is tot het perfecte roze huisje op wielen.

Een roze huisje? Jazeker, na een vroegere afkeer van de kleur heeft Myrthe deze nu omarmt en gebruikt ze hem om van “Duchess” een waar rijdend not-so-barbiepaleis te maken. Een vrouw, een van, een plan. Wij houden er van!

In deze podcast hoor je alles over de stijlkeuzes die ze maakte, comfort en design winnen het van functionaliteit. Over 200 kilometer doorrijden met drie in plaats van vier cilinders en over misschien wel haar grootste trots; haar bed. “Want er moet wel normaal van bil kunnen worden gegaan!”

IG @vandijk207d | ‘van’ is my middle name

'Camper Cribs' Aflevering 3

In de derde aflevering van Camper Cribs nemen we een kijkje in de campervan van Maartje.
Ze woont samen met haar hondje Fladder in een omgebouwde Renault Master en baant zich momenteel al reizend en wildkamperend een weg door Europa. Vandaag een stiekeme dubbelaflevering, want in deze podcast vertelt Maartje niet alleen over haar huidige huis op wielen maar duiken we ook in de reisverhalen- en ervaringen uit haar eerste rijdende paleis. Zoals het een echte vanlifer betaamd worden we meegenomen langs de spullen, verhalen en de aanpassingen in haar bus vanuit de deuropening, en komt ze tussen de bedrijven door bijna shout-outs te kort.

IG @maartjederks | Maartje

'Camper Cribs' Aflevering 2

In de tweede aflevering van Camper Cribs gaan we op bezoek bij Thirza en Arshia. Hun huis op wielen is een Ford Alkoof uit 1991 en volgens henzelf een ‘rustplek vol warme en zachte energie’. In deze podcast vertellen ze over de stijl van hun camper – neigt toch wel het meest naar ‘hippie’ – en praten ze over hun artistieke, open en uitnodigende inrichting waarbij ze in hun keuzes voor onder andere kleur hun persoonlijkheden hebben laten terugkomen. Ze nemen ons mee naar de mooiste plekken die ze bezochten en de nog mooiere mensen die ze daar ontmoette. Zelf denken ze dat hun uiteindelijke reisdoel misschien wel in Iran ligt.. Nieuwsgierig? Neem een kijkje in de Camper Crib van Thirza en Arshia!

IG @vantasticpeople | 𝐇𝐈𝐏𝐏𝐈𝐄 𝐍𝐎𝐌𝐀𝐃𝐒 | 𝐕𝐀𝐍𝐋𝐈𝐅𝐄

'Camper Cribs' Aflevering 1

In de eerste aflevering van Camper Cribs gaan we op bezoek bij Kaylee! De meeste mensen bestempelen de inrichting van Kaylee’s Volkswagen T4  als ‘cute’, maar zelf vindt ze haar camper crib misschien wel een tikkeltje hysterisch.
Ze richtte haar huisje in met verschillende printjes en kleedjes en reist op dit moment alleen door Portugal. In deze podcast vertelt Kaylee onder andere over de spullen waarmee ze haar campervan gezellig maakte maar ook over de spannende avonturen die ze beleefde in de Spaanse Picos de Europa!

IG @Kaylee van Dam | SOLO VANLIFE