VanVerhalen presenteert de ‘1e keer-cast’

De allereerste keer, wie herinnert het zich niet. Een ervaring die je vaak voor altijd bijblijft.

Iedereen heeft wel een verhaal bij zijn eerste keer. De eerste keer op reis, welteverstaan en alle eerste keren die daarmee gepaard gaan. Die eerste keer schade met je zelfomgebouwde campervan. De eerste keer wildkamperen in plaats van een plekje op de camping. De eerste keer heimwee, voor het eerst de klop of de eerste keer terug naar huis of juist nooit meer weg willen..

VanVerhalen presenteert daarom “de eerste keer cast”. In deze podcastserie spreken we bus en camper eigenaren over hun eerste keren in hun huis op wielen. 

De ‘1e keer-cast’ is een podcastserie binnen de VanVerhalen reispodcast.

SpotifyGoogle PodcastsApple PodcastsYouTube

'1e keer-cast' Aflevering 10

Welkom bij de ‘1e keer-cast’: een vanlifestyle- en reispodcastserie waarin bus- en camperreizigers de vaak avontuurlijke verhalen vertellen over hun reis-eerste keren.
Zoals je misschien ondertussen in deze serie gewend bent een heel rijtje vanlife eerste keren maar daarnaast vertellen Robert en Denise, de gasten van de aflevering, in deze podcast over het afvinken van een bucketlist puntje.
Het avontuurlijke stel neemt ons mee in hun eerste jaar reizen in hun huis op wielen. Van het eerste koude Nederlandse nachtje in de camper tot het zonnige Spaanse Andalusië. Het perfecte vanlife-feestje komt voorbij, maar ook de minder feestelijke indoor waterval en we schieten van reissouvenirs die blijven plakken op de koelkast naar zelf blijven plakken op hun favoriete wildkampeerplek.

IG @followthevan.nl | Robert & Denise | Huis en baan ingeruild voor avontuur

'1e keer-cast' Aflevering 09

Welkom bij de ‘1e keer-cast’: een vanlifestyle- en reispodcastserie waarin bus- en camperreizigers de vaak avontuurlijke verhalen vertellen over hun reis-eerste keren.

In aflevering 9 leren wij dat er naast Dutchvanlife of vanlifeNL ook een Belgische variant is. Mogen wij daarom aan u voorstellen: onze eerste Belgische gasten Sarah en Cedric! Het knappe Vlaamse reisstel dat samen met hun grote witte camionnete (da’s Vlaams voor camperbus, leerden wij) Lewis niets liever doet dan avonturen beleven. En avonturen beleven ze in hun prille vanlife. Zo horen we onder ander dat toen het stel nog maar net onderweg was ze bij hun eerste beste nacht wildkamperen in de Ardennen meteen geconfronteerd met een avond om nooit meer te vergeten.
Eigenlijk presenteert VanVerhalen dus ook voor het eerst een beetje een Belgische van-lifestyle en reispodcast. LEUK!

IG @coordinotes | SARAH & CÉDRIC | TRAVEL | Photography | Vanlife

'1e keer-cast' Aflevering 08

Welkom bij de ‘1e keer-cast’: een vanlifestyle- en reispodcastserie waarin bus- en camperreizigers de vaak avontuurlijke verhalen vertellen over hun reis-eerste keren.

In aflevering 8 vertellen Pim en Annie – Pimstacle en kleine Annie voor insiders – over hun onverwachte vanlife-avontuur. Ze waren helemaal klaar om in oktober 2020 te starten met hun wereldreis, maar schakelden over naar hun plan B: met een Volkswagen camperbus #vanlife in Europa ontdekken. De twee hadden een nogal optimistisch reisschema voor de eerste zeven maanden, maar lieten dat al snel varen. Het vrije gevoel, de bijzondere plekken midden in de natuur en het relaxte busleven maakte dat ze alle plannen loslieten en de geplande einddatum van hun reis opschoven naar ‘voor onbepaalde tijd’. Je hoort in deze podcast over het vrije leven, vertellen ze over vechten met de elementen, een eerste ijskoude nacht op hun gedroomde ‘zonnige bestemming’ en over hoe Annie tijdens de eerste keer wildkamperen doodsbang was om overvallen te worden terwijl Pim gelukzalig lag te knorren. Meer avonturen van de heerlijke en bloedeerlijke Pim en Annie hoor je in aflevering 8 van de 1e keer-cast!

IG @pim.and.anniewhere.we.go | Pim & Annie 🇳🇱| Vanlife | Discovering more of Europe in a van

'1e keer-cast' Aflevering 07

VanVerhalen presenteert de podcastserie
Welkom bij de ‘1e keer-cast’: een vanlifestyle- en reispodcastserie waarin bus- en camperreizigers de vaak avontuurlijke verhalen vertellen over hun reis eerste keren.

In aflevering zeven haalt reisstel Lisa en Erik herinneringen op aan alle eerste keren met camperbus Fred.
Nadat ze hun wereldreis in 2020 moesten onderbreken stappen ze over op plan vanlife en werd de kampeerbus in rap tempo opgepimpt en verbouwt voor een ultieme reis zonder plan of einddatum.
Erik en Lisa vertellen in deze podcast over reizen tijdens een hittegolf, over fan worden van wildkamperen en over heel veel leren onderweg.

IG @reisstel.nl | Sharing our life on the road | Geen huis, baan opgezegd voor onze droom: avontuur!

'1e keer-cast' Aflevering 06

Welkom bij de ‘1e keer-cast’: een vanlifestyle- en reispodcastserie waarin bus- en camperreizigers de vaak avontuurlijke verhalen vertellen over hun reis eerste keren.

In deze aflevering vertellen enthousiastelingen Patricia en Marinus over hun belevenissen onderweg.
Al bijna 1,5 jaar wonen zij, samen met hun 3 jaar oude Kelpie-hondje Owen, in hun zelf omgebouwde VW Crafter L4H2, een heerlijk offgrid huisje op wielen.
Een podcast vol Spaanse avonturen! Je hoort onder andere over een fantastische vanlife-plek waar ze voor het eerst dachten nooit meer weg te gaan maar ook over de slaapplek waar ze zich voor het eerst niet helemaal prettig voelde in de bus, wat ze oploste door het uitdelen van een stukje droog brood en heel veel vriendelijkheid.

IG @vanlife_expedition | 𝘓𝘪𝘧𝘦 𝘪𝘴 𝘰𝘯𝘦 𝘣𝘪𝘨 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘥𝘪𝘵𝘪𝘰𝘯 | Living as Nomads in Europa

'1e keer-cast' Aflevering 05

Welkom bij de ‘1e keer-cast’: een vanlifestyle- en reispodcastserie waarin bus- en camperreizigers de vaak avontuurlijke verhalen vertellen over hun reis-eerste keren.

Slovenië, Spanje, Portugal maar ook Utrecht, de Veluwe en de Achterhoek: Liesbeth en Ronald zijn altijd op zoek naar de allermooiste plekken. Het liefst stil, groen en in het bos, maar hey, hun huis is verplaatsbaar en dus zoeken ze graag naar afwisseling. Het ontdekken van nieuwe streken en interessante plaatsen: dat is waar vanlife wat hun betreft om draait.
Toch is het niet alleen maar zonovergoten wildkamperen en kampvuuravonden wat de vanlife-klok slaat. Iedereen die iets langer dan een vakantie onderweg is zal het herkennen: de eerste keer reismoe. De eerste reisvermoeidheidsverschijnselen sloegen genadeloos hard toe bij het stel en ze waren ondanks het prachtige vrije en avontuurlijke leven het zoeken naar routes en slaapplekken echt even zat. Benieuwd naar hoe ze daar mee omgingen? Je hoort het in aflevering vijf van de ‘1e keer-cast’!

IG @nomadnessinmybus | Leven On The Road | Op rondreis door Europa met man, zoon & 2 honden

'1e keer-cast' Aflevering 04

Na hun eerste camperervaring worden Derek en Brechje zo halsoverkop verliefd op het vrije leven, dat ze besluiten hun liefde voor avontuur en ruimte ook in Nederland actief vorm te gaan geven. In eerste instantie vindt het stel vrijheid in een mooie woonboerderij, maar als snel staat er ook een grote gezinscamper op het erf om met hun clubje kinderen én hond Europa te verkennen.
In de vierde aflevering van de ‘1e keer-cast’ hoor je onder andere hoe het is om met het hele gezin in een camper te reizen en vertelt Brechje over de nachtmerrie van elke camper of bus bewoner: een poging tot inbraak, terwijl je zelf in de camper ligt. Een podcast ramvol tips en verhalen over camperreizen met kinderen!

IG @tentravellingfeet | camperlifestyle | animallovers | countryliving

'1e keer-cast' Aflevering 03

Aan het woord in aflevering drie: Peer en Sharon! In deze podcast – die haast meer lijkt op een rétespannend luisterboek – vertellen de twee over hun avontuurlijke, ijskoude reis naar het hoge noorden. Je hoort het verhaal over hun ontmoeting met de koning van Lapland, ze vertellen hoe het is om te reizen met vrieskou (lees: temperaturen van -30), nemen ons mee in de problemen die ze onderweg ondervonden met norse Noorse mensen bij de grensovergang en als toetje nog even over botsingen met sneeuwduinen. Vanlife in extreme kou: dat zijn me de eerste keren wel. Voordat hun bus zich dwars over de bevroren Zweedse wegen omhoog kronkelde en voor hun Porta Potti door de kou ontplofte beginnen we bij -5

IG @minipensioen | From ‘s-Hertogenbosch to Japan #overland | Fulltime Mercedes Sprinter

'1e keer-cast' Aflevering 02

Welkom bij de ‘1e keer-cast’: een vanlifestyle- en reispodcastserie waarin bus- en camperreizigers de vaak avontuurlijke verhalen vertellen over hun reis-eerste keren.

In aflevering twee van de ‘1e keer-cast’ vertellen Evelien en Max over hun eerste avonturen in hun camperbus. Bijna twee jaar reisden ze fulltime in hun knalgele Renault Master uit 2005. Hun laatste busnachtje brachten ze bij Max zijn moeder op de oprit door. Benieuwd naar hun eerste nacht weg? Je hoort het in de tweede aflevering van de ‘1e keer-cast’!

IG @banana_vanlife | Renault Master 2005 . DIY Campervan

'1e keer-cast' Aflevering 01

Welkom bij de ‘1e keer-cast’. Een vanlifestyle en reispodcast serie waarin bus- en camperreizigers de vaak avontuurlijke verhalen vertellen over hun reis ‘eerste keren’.

In deze aflevering hoor je het verhaal en de ervaringen van Frank en Ella. Tweeëneenhalf jaar woonden ze fulltime in hun zelfbouw Renault Master L2H2 campervan uit 2005. Tijdens het reizen door Europa beleefden ze de nodige eerste keren.

IG @webuildacampervan | PARTTIME VANLIFE IN EUROPE