De naam geeft het al een beetje weg: noedels, groenten en pindasaus. Heel veel meer is het eigenlijk niet, maar lekker is het wel. Beloofd.
Voor iedereen die de neiging om een paar keer per dag met je vinger door de pindakaaspot te harken herkent is dit een spekkie naar ’t bekkie. Bovendien is het doodsimpel. In principe plunder je je voorraadkast en laat je je koelkast (zoals wel vaker in dit busreceptenblokje) bepalen welke groenten er vandaag op het menu staan. Ook totáál geschikt voor brakke zondagen die volgen op brakke zaterdagen (en toen had je al patat) en waar dus wat meer van verlangd wordt dan alleen de schijf van vet. Nou, gaan we.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 centimeter gember
  • Noedels (udon noedels zijn favoriet, maar als je nog een oud pakje instant noedels hebt liggen, ook prima)
  • Verschillende groenten: wortel, broccoli, spinazie, taugé, paddenstoelen, paprika bijvoorbeeld. Hoe meer hoe beter.
  • 1 el pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 3 el ketjap
  • een scheutje chilisaus of een tl sambal
  • basilicum
  • Optioneel: pinda’s, gefrituurde uitjes

Snij de ui en de gember fijn en fruit beide in wat neutrale of sesamolie tot de ui glazig is. Snij de groenten klein en voeg eerst de wortel en de paddenstoelen toe. Laat even garen en voeg dan de overige groenten toe. Roerbak het geheel een paar minuten en laat dan op zacht vuur even doorgaren.
Maak ondertussen de saus: roer 1 el pindakaas, 2 el sojasaus, 3 el ketjap en een scheutje chilisaus/sambal door elkaar tot er een dikke bruine saus ontstaat. Voeg een klein beetje water toe om de saus vloeibaarder te maken. Kook de noedels indien nodig volgens de aanwijzing op de verpakking gaar, of voeg de udonnoedels direct toe aan het groentenmengsel. Voeg ook de saus toe en laat een minuut of twee doorwarmen.

Snij de basilicum fijn en maak de noedels af met de pinda’s en de basilicum.

Ik ben in te huren! Kijk op www.florinedoesthecooking.nl voor meer informatie.