Pittige kokoswraps met wortel, witte kool en ‘pulled chicken’ van jackfruit
Ik weet het, ik weet het, ik heb heel veel favorieten. Laten we het er op houden dat zodra iets goedkoop, makkelijk, met restjes te maken of te vullen is en weinig afwas genereert ik al snel spreek van een favoriet. Dus: pittige kokoswraps met wortel, witte kool en kip van jackfruit, absoluut een favoriet. Als je net zo’n luie buslummelaar bent als wij dan weet je; wraps hebben niet zoveel nodig. Een beetje hummus, wat chili vlokken en een handje bladgroen en je hebt al een prima vegan quesadilla maar ook een restje curry dat net te weinig blijkt voor deze veelvraten rammen we met veel plezier in zo’n gezellig pannenkoekje. Multifunctioneel, simpel en altijd goed, daar houden we van. Deze versie maak ik ook vaak met restjes en dingen in blik die ik eigenlijk altijd op voorraad heb. Tip van Thijs (geintje, van Floor, die lange heeft geen idee): jackfruit koop je voor een habbekrats bij je lokale toko. Scheelt nogal wat met die hipster blikken in de supermarkt. Goed, gaan we.
Ingredienten:
- 1 rode ui
- 4 wortels
- ½ witte kool (of koop een voorgesneden zakje)
- 1 blik kokosmelk
- 1 blik jackfruit
- 1 pak wraps (6 stuks)
- chilisaus
- 1 kopje pinda’s
- ½ bosje koriander
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 1 el sojasaus
- 2 el ketjap
Bereidingswijze
Snij de rode ui in halve ringen, rasp de wortels en snij de witte kool ragfijn. Meng ondertussen 1 blik kokosmelk met een flinke hoeveelheid chilisaus (2:1 ongeveer) en roer goed door elkaar. Fruit de ui glazig en voeg vervolgens de wortel en de witte kool toe. Giet de helft van het kokosmelkmengsel bij de groenten en laat even pruttelen.
Giet de jackfruit af en trek de stukjes met je vingers uit elkaar tot er een hoopje draderige nepkip ontstaat. Fruit in een aparte pan de knoflook en voeg de geplukte jackfruit toe. Laat even bakken en voeg vervolgens de sojasaus, de ketjap en het gemberpoeder toe. Bak tot al het vocht is verdwenen.
Verdeel de jackfruitkip en de groenten in kokossaus over de wraps en vouw goed dicht. Als de wraps gevuld zijn leg je ze terug in de pan (of, als je niet in een bus woont, in een ovenschaal) en giet je de helft (of als ze niet allemaal tegelijk passen, een kwart) van de kokosmelk over de wraps en laat even pruttelen tot alles goed is door gewarmd (of wanneer in de oven: tot de bovenkant goudbruin wordt) Maak af met de pinda’s en de fijngesneden koriander. Pro tip: super lekker met zelfgemaakte atjar tjampoer.