Word Vanverhaen supporter op petjeaf.nl. steun je favo reispodcast over alternatief leven en reizen.

VanVerhalen reispodcast

In deze tweewekelijkse reispodcast vertellen Florine en Thijs – beroeps blije eikels, avonturiers en wannabe wereldverbeteraars – alles wat je moet weten over fulltime reizen, wonen in een bus en de beslommeringen van leven als nomaden.
In deze podcast behandelen we alles wat ons bezig houdt: welke landen doen we aan, welke spullen heb je nodig, hoeveel kost dat eigenlijk dat fulltime reizen en het allerbelangrijkste: hoe poep je eigenlijk als je in een bus woont?

VanVerhalen #27
Souvenirs

In aflevering #27 van de VanVerhalen reispodcast trappen we ons drieluikje met de uitgebreide werktitel ‘dingen die we onderweg meenamen of kregen of een soort van opgepikt hebben’ af. Souvenirs, daar gaan we het over hebben. Over wat we vroeger meenamen en nu, wat je daar van terug ziet en nouja, eigenlijk is deze aflevering er vooral zodat Thijs een tijdje kan oreren over z’n patchverzameling. 

VanVerhalen #26
Bustour

“What’s up luisteraars and welcome to our crib!” Aflevering #26 van de VanVerhalen reispodcast staat volledig in het teken van onze Ren. We vertellen where the magic happens, welke overwegingen we maakten bij de inrichting van onze bus, waar we het meest trots op zijn (en waarop wat minder) en waar ons geheime chipsvak te vinden is. Een bustourtje dus, wees welkom! 

VanVerhalen #25
De meest gestelde vragen II

HOEPERDEPOEP HOERAAAAA! Aflevering 25, wie had dat gedacht! Van een beetje awkward delen wat ons bezighoudt tot een WAAR IMPERIUM (geintje natuurlijk). Nee maar serieus, bedankt! Zonder jullie geen podcast en zeker niet deze, waarin we al jullie vragen (nogmaals) beantwoorden. Een VanVerhalen reispodcast voor, door en over jullie. Drie, twee, één: GOOOO!

VanVerhalen #24
Wat niemand je vertelt II

Stank, nieuwe angsten, alles draait om die verdraaide bus: in de 24ste aflevering van de VanVerhalen reispodcast gaan we verder waar we gebleven zijn in deel twee van ‘wat niemand je vertelt over wonen in een camper’. Ja joh, dat wonen in een camper gaat natuurlijk niet altijd over rozen! Dat geeft niet, dat is een groot deel van de charme, maar heeft iemand je wel eens vertelt dat het soms best irritant is als alles om #vanlife draait? Of dat er een luchtje hangt aan het wonen op wielen? Of dat een alternatief leven een heel scala nieuwe problemen en angsten met zich mee brengt?

VanVerhalen #23
Wat niemand je vertelt

Ja hoor, podcast nummer 23, hatseflats! Vandaag gaan we het hebben over iets waar veel mensen het dan weer niet over willen hebben: al die dingen die niemand je vertelt als je in een bus of camper gaat wonen of reizen. Over hoe tijdrovend het is, over hoe afhankelijk je tijdens je reis bent van het weer of dat je bus verbouwen niet twee weken duurt en eindigt in een Pinterest bus van €30.000. Gewoon, die andere kant van dit goddelijke, meeslepende en avontuurlijke vanlife leven.

VanVerhalen #22
Vanlife vrijheid

Podcast numero 22, daar is ‘ie dan! In deze reispodcast praten we over wat #vanlife zo aantrekkelijk maakt in the first place: meer vrijheid! Maar ben je wel zo vrij als je woont in een bus of camper? En wat betekent dat eigenlijk, die vrijheid? We praten over waarom Thijs onze vorige reis toch z’n kleurboeken maar heeft weggegeven en over hoe we zoveel mogelijk vrijheid proberen te behouden nu we even niet met ons bussie de grote wijde wereld over kunnen reizen. Bonus: een zeer middelmatige muzikale omlijsten van je twee favoriete eikeltjes. Plezier!

VanVerhalen #21
Corona vlucht

Het is bijna niet te bevatten. Iets meer dan een week geleden zaten we nog prinsheerlijk in Portugal en nu zijn we weer terug in Nederland. Dat gegeven op zichzelf was in principe al genoeg avontuur, maar onze Rennie besloot dat er nog best een beetje spanning bij kon. En dus liep de tweeëntwintig uur durende rit van Portugal naar Nederland nét iets anders dan wij zelf gepland hadden. Wij doen het hele avontuur uitgebreid uit de doeken aan de hand van de (ongecensureerde) spraakberichtjes die wij uitwisselden met vrienden en familie. Klapbanden, Spaanse monteurs die in ons gezicht blaften, afgesloten wc’s, nog meer pech, een ANWB hulpdienst die al een tijdje onder een steen lag.. Je hoort het allemaal en meer in aflevering 21 van de VanVerhalen podcast! 

VanVerhalen #20
Bushygiëne

In de 20ste (!!) aflevering van de VanVerhalen reispodcast – keurig anderhalve meter van elkaar opgenomen natuurlijk – hebben we het vooral even niet over Corona (of nouja, misschien een beetje dan) maar wel over bushygiëne. Poep! Pies! Een week niet douchen! We nemen je nog een keer mee in onze kakroutine en vertellen we je hoe je een bus schoon houdt als je samenwoont met een twee meter lang zwijntje. En hoe je afwast in vijf centimeter koud water, dat ook. Goed je handen wassen mensen! 

VanVerhalen #19
Vanlife en Corona

Attentie, attentie, dit is een ingelaste reispodcast! Eén waarvan we niet helemaal zeker waren of het aan ons was om dit de wereld in te slingeren maar soit: we kregen veel vragen en we zijn de beroerdste niet. De Coronacast! Wat betekent de uitbraak van Covid-19 voor deze busbewoners? Zijn we bang? Passen we onze reisplannen aan? Merken we er hier iets van tijdens de reis? En what if shit hits the fan en we worden ziek? Wat gaan we dan doen? Al deze vragen beantwoord in deze ingelaste Corona meets vanlife podcast! 

VanVerhalen #18
Vanlife Financien

Vanuit onze oude vertrouwde mobiele opnamestudio: nummer 18 van de VanVerhalen reispodcast. In deze aflevering doen we onze hele financiële boekhouding uit de doeken voor je. Waar leven we van tijdens onze reis, waar geven we dat aan uit en wat zijn onze ultieme bespaartips, je hoort het allemaal in deze podcast. Oja, we introduceren ook onze nieuwe K.U.T rubriek, gezellig!  

VanVerhalen #17
Mag je wonen in een camper?

Daar is ‘ie dan: de moeder aller podcasts! In deze aflevering gaan we – eindelijk – op zoek naar het antwoord op de vraag der vragen: mag je wonen in een camper? We behandelen de verschillende aspecten van deze toch wel ingewikkelde vraag. Welke opties heb je? En welke consequenties zitten er aan die verschillende opties? Hoe vraag je een briefadres aan en hoe is alles wettelijk geregeld? GOED OPLETTEN JONGENS, wie weet leer je vandaag wat in deze reispodcast. 

VanVerhalen #16
10x het leukste aan wonen in een bus

In deze reispodcast zijn die lange en die drukke herenigd met bus Rennie. Met de volgende etappe van de reis voor de boeg zijn we weer druk bezig ons blikkie klaar voor de strijd te maken. En dat lukt zowaar (wat best een prestatie is voor deze prutsers) en deed ons weer heel erg verlangen naar een fulltime busleven. We stopten onze heimwee in deze vanlife podcast en bespreken de tien leukste dingen van wonen in een camper. Van de vrienden onderweg tot de wereld als je achtertuin!

VanVerhalen #15
Vooruitblikken

GELUKKIG NIEUWJAAR DEEL II! In deze podcast kijken we vooruit! We hebben het over de plannen voor dit jaar – landje kopen, toch weer vliegen, misschien wel een busbaby?! – en nemen ook een lijstje met ‘leuke dingen voor 2020′ door. We vertellen over Thijs z’n dronken carnavals masterclasses en over mijn tourbus avonturen met een band. Plezier!

VanVerhalen #14
Het VanVerhalen eindejaarslijstje

GELUKKIG NIEUWJAAR!! Een beetje mosterd na de maaltijd natuurlijk (your welcome) maar ook van ons nog een 2019 lijstje. Wat was het leukst, wat was het stomst en wat was het spannendst? In deze reispodcast nemen we je nog héél even mee naar ons absurd leuke afgelopen jaar.

VanVerhalen #13
Reisongemakken II

Het tweede deel van de podcast over reisongemakken. We gaan door waar we gebleven waren: zeuren, zeuren, zeuren over alles wat (soms) stom is aan fulltime op reis zijn. In deze aflevering hebben we het over alle mentale ellende, over kapot gemaaide tenten en over twee dagen dezelfde onderbroek dragen. Zeiken alsof het de laatste dag op aarde is. Een reispodcast vol ergernissen let’s go! 

VanVerhalen #12
Reisongemakken

Reizen is één groot feest – meestal althans – máár een beetje Nederlander heeft natuurlijk altijd wat te zeiken en dat gaan we dan ook doen deze reispodcast. Reisongemakken! Van turbulentie tot diarree en van die lange z’n stinkvoeten tot die drukke d’r zeeziekte. Er bleek zelfs zo veel te zaniken dat we zelfs een tweede podcast kunnen vullen. Reisergernissen galore, met ons op reis is altijd gezellig, hoera!

VanVerhalen #11
Het beste van Australië

In deze – iets langere – VanVerhalen reispodcast het allerbeste van Australië! Waar sliepen we het lekkerst, waar wandelden we het leukst en wat zijn onze favoriete Australië avonturen. Verwacht echidna’s, het beste broodje van je leven en het leukste kustplaatsje van de oostkust.
Van Melbourne via Sydney tot aan Bundaberg. In deze podcast ga je mee op reis.

VanVerhalen #10
Eten II: Koken onderweg

De dag die je wist dat zou komen: deel II van onze eet- en kookavonturen op reis! In deze podcast kletsen we over hoe kut het is om in de regen te koken, hoe vaak een zak chips doorgaat als avondeten en hoe je vooral heel veel vrienden maakt met eten.
Een reispodcast over culinair in de bus.

VanVerhalen #09
Eten I: Vegan op reis

SNAAAACKS! Deze reispodcast gaat over de liefde van ons leven: eten! In deel 1 van deze tweedelige lekkernij hebben we het over hoe het is om als veganist te leven op reis, hoe blij Thijs is als hij (plantaardige) slagroomtaart vindt en in welke landen vegan betekent mét stukjes varken. 

VanVerhalen #08
Sydney

Sydney is een hele stomme stad waar – behalve een medium toffe foto met the Opera house maken – zo goed als niets te doen is, toch? FOUT! Sydney heeft super veel te bieden en in deze reispodcast vertellen we je precies wat je kunt (moet) eten, drinken en vooral doen in Sydney. Ga een weekend mee op reis door deze fantastische stad in Australië.

VanVerhalen #07
Ontspullen

In deze reispodcast: Wat doe je met al je zooi als je geen huis meer hebt om het in op te slaan? Hoe bepaal je welke spullen je wilt houden en welke spullen je weggeeft tijdens een kutprijzenbingo? Je kunt onze ervaring – en het antwoord op de vraag wat Thijs heeft met soeplepels – allemaal horen in de nieuwe podcast over ontspullen! 

VanVerhalen #06
Heimwee

In deze reispodcast trakteren we jullie op een serieus staaltje psychologie van de koude grond! Heimwee: wat is het, wat doen we er tegen en hoe vaak hebben we al huilend op de grond gelegen van ellende? Je komt het allemaal te weten in deze podcast. 

VanVerhalen #05
Melbourne

We proberen iets nieuws deze keer; In deze reispodcast nemen je mee op een ultieme weekendtrip naar Melbourne, één van de leukste steden in Australië. De zon schijnt, de kater is gemiddeld en er wordt naast veel gewandeld ook goed gegeten. Oh, en er wordt een podcast lang niet over poep gepraat! ga je mee op reis?

VanVerhalen #04
Reizen en je relatie

In deze reispodcast waarom je vooral NIET de relatietips op het internet moet volgen, hoe je voorkomt dat je elkaar de hersens inslaat als je altijd maar samen bent en of we na dit avontuur wel of niet gaan scheiden (spoiler: niet). In deze podcast ga je mee op reis door onze relatie in de bus. Veel plezier!

VanVerhalen #03
Couchsurfing

Attentie, attentie: deze podcast heeft een wat slechter geluid dan jullie van ons gewend zijn. Technisch probleempje, wordt aan gewerkt. Excuses! Dat gezegd hebbende: aflevering drie van de VanVerhalen reispodcast, couchsurfen! In deze podcast beantwoorden we de meest prangende couchsurfvragen, lessen over hoe je je als een goede couchsurfer gedraagt en een hele batterij aan sterke verhalen. Veel luisterplezier! 

VanVerhalen #02
Wildkamperen met de camper

In de tweede VanVerhalen reispodcast behandelen we de kunst van het wildkamperen.We praten over de do’s en dont’s, over hoe vies mensen kunnen zijn en over een piemeltje blote meneer die ons in de richting wees van één van onze leukste wildkampeerervaringen. Ga met ons mee op reis in deze podcast.

VanVerhalen #01
Meest gestelde vragen

De eerste aflevering van de VanVerhalen reispodcast staat in het teken van de meest gestelde vragen. Waar leven we van? Wat viel het meeste mee en het meeste tegen? Wat missen we het meest? En wat willen we mensen meegeven die ook als nomaden willen gaan leven? We bespreken hoe je poept in een bus en wat onze plannen zijn voor de (nabije) toekomst. 

VanVerhalen #00
Trailer

Hoi! Wij zijn Florine en Thijs en in deze trailer introduceren we onszelf en onze VanVerhalen reispodcast. 

VanVerhalen reispodcast RSS feed:

https://feed.podbean.com/vanverhalen/feed.xml