In deze Nederlandstalige travelpodcast nemen die lange en die drukke je mee op reis. Want hoe poep je eigenlijk in een emmer? En wat doe je tegen heimwee als je fulltime op reis bent? Hoe hou je je relatie een beetje gezellig op 4m2 en welke plekken in Japan mag je écht niet overslaan? Je kunt het (en een boel ander gezwam) allemaal horen in de VanVerhalen reispodcast: de podcast over #vanlife, fulltime reizen en wonen op wielen.

VanVerhalen #21 Corona vlucht

Het is bijna niet te bevatten. Iets meer dan een week geleden zaten we nog prinsheerlijk in Portugal en nu zijn we weer terug in Nederland. Dat gegeven op zichzelf was in principe al genoeg avontuur, maar onze Rennie besloot dat er nog best een beetje spanning bij kon. En dus liep de tweeëntwintig uur durende rit van Portugal naar Nederland nét iets anders dan wij zelf gepland hadden. Wij doen het hele avontuur uitgebreid uit de doeken aan de hand van de (ongecensureerde) spraakberichtjes die wij uitwisselden met vrienden en familie. Klapbanden, Spaanse monteurs die in ons gezicht blaften, afgesloten wc’s, nog meer pech, een ANWB hulpdienst die al een tijdje onder een steen lag.. Je hoort het allemaal en meer in aflevering 21 van de VanVerhalen podcast! 

VanVerhalen #20 Bushygiëne

In de 20ste (!!) aflevering van de VanVerhalen reispodcast – keurig anderhalve meter van elkaar opgenomen natuurlijk – hebben we het vooral even niet over Corona (of nouja, misschien een beetje dan) maar wel over bushygiëne. Poep! Pies! Een week niet douchen! We nemen je nog een keer mee in onze kakroutine en vertellen we je hoe je een bus schoon houdt als je samenwoont met een twee meter lang zwijntje. En hoe je afwast in vijf centimeter koud water, dat ook. Goed je handen wassen mensen! 

VanVerhalen #19 Vanlife en Corona

Attentie, attentie, dit is een ingelaste podcast! Eén waarvan we niet helemaal zeker waren of het aan ons was om dit de wereld in te slingeren maar soit: we kregen veel vragen en we zijn de beroerdste niet. De Coronacast! Wat betekent de uitbraak van Covid-19 voor deze busbewoners? Zijn we bang? Passen we onze reisplannen aan? Merken we er hier iets van? En what if shit hits the fan en we worden ziek? Wat gaan we dan doen? Al deze vragen beantwoord in deze ingelaste Corona meets vanlife podcast! 

VanVerhalen #18 Financien

Vanuit onze oude vertrouwde mobiele opnamestudio: aflevering 18 van de VanVerhalen podcast. In deze aflevering doen we onze hele financiële boekhouding uit de doeken voor je. Waar leven we van, waar geven we dat aan uit en wat zijn onze ultieme bespaartips, je hoort het allemaal in deze podcast. Oja, we introduceren ook onze nieuwe K.U.T rubriek, gezellig!  

VanVerhalen #17 Mag je wonen in een camper?

Daar is ‘ie dan: de moeder aller podcasts! In deze aflevering gaan we – eindelijk – op zoek naar het antwoord op de vraag der vragen: mag je wonen in een camper? We behandelen de verschillende aspecten van deze toch wel ingewikkelde vraag. Welke opties heb je? En welke consequenties zitten er aan die verschillende opties? Hoe vraag je een briefadres aan en hoe is alles wettelijk geregeld? GOED OPLETTEN JONGENS, wie weet leer je wat vandaag.

VanVerhalen #16 10x het leukste aan wonen in een bus

Die lange en die drukke zijn herenigd met Rennie. Met de volgende etappe van de reis voor de boeg zijn we weer druk bezig ons blikkie klaar voor de strijd te maken. En dat lukt zowaar (wat best een prestatie is voor deze prutsers) en deed ons weer heel erg verlangen naar een fulltime busleven. We stopten onze heimwee in deze vanlife podcast en bespreken de tien leukste dingen van wonen in een bus. Van de vrienden onderweg tot de wereld als je achtertuin!

VanVerhalen #15 Vooruitblikken

GELUKKIG NIEUWJAAR DEEL II! In deze podcast kijken we vooruit! We hebben het over de plannen voor dit jaar – landje kopen, toch weer vliegen, misschien wel een busbaby?! – en nemen ook een lijstje met ‘leuke dingen voor 2020’ door. We vertellen over Thijs z’n dronken carnavals masterclasses en over mijn tourbus avonturen met een band. Plezier!

VanVerhalen #14 Het VanVerhalen eindejaarslijstje

GELUKKIG NIEUWJAAR!! Een beetje mosterd na de maaltijd natuurlijk (your welcome) maar ook van ons nog een 2019 lijstje. Wat was het leukst, wat was het stomst en wat was het spannendst? In deze podcast nemen we je nog héél even mee naar ons absurd leuke afgelopen jaar. 

VanVerhalen #13 Reisongemakken II

Het tweede deel van de podcast over reisongemakken. We gaan door waar we gebleven waren: zeuren, zeuren, zeuren over alles wat (soms) stom is aan fulltime op reis zijn. In deze aflevering hebben we het over alle mentale ellende, over kapot gemaaide tenten en over twee dagen dezelfde onderbroek dragen. Zeiken alsof het de laatste dag op aarde is, let’s go! 

VanVerhalen #12 Reisongemakken

Reizen is één groot feest – meestal althans – máár een beetje Nederlander heeft natuurlijk altijd wat te zeiken en dat gaan we dan ook doen deze podcast. Reisongemakken! Van turbulentie tot diarree en van die lange z’n stinkvoeten tot die drukke d’r zeeziekte. Er bleek zelfs zo veel te zaniken dat we zelfs een tweede deel kunnen vullen. Reisergernissen galore, hoera!

VanVerhalen #11 Het beste van Australië

In deze – iets langere – VanVerhalen reispodcast het allerbeste van Australië! Waar sliepen we het lekkerst, waar wandelden we het leukst en wat zijn onze favoriete Australië avonturen. Verwacht echidna’s, het beste broodje van je leven en het leukste kustplaatsje van de oostkust.

VanVerhalen #10 Eten II: Koken onderweg

De dag die je wist dat zou komen: deel II van onze eet- en kookavonturen op reis! In deze podcast kletsen we over hoe kut het is om in de regen te koken, hoe vaak een zak chips doorgaat als avondeten en hoe je vooral heel veel vrienden maakt met eten. 

VanVerhalen #09 Eten I: Vegan op reis

SNAAAACKS! Deze podcast gaat over de liefde van ons leven: eten! In deel 1 van deze tweedelige lekkernij hebben we het over hoe het is om als vegan te leven op reis, hoe blij Thijs is als hij (vegan) slagroomtaart vindt en in welke landen vegan betekent mét stukjes varken. 

VanVerhalen #08 Sydney

Sydney is een hele stomme stad waar – behalve een medium toffe foto met the Opera house maken – zo goed als niets te doen is, toch? FOUT! Sydney heeft super veel te bieden en in deze reispodcast vertellen we je precies wat je kunt (moet) eten, drinken en vooral doen in Sydney. 

VanVerhalen #07 Ontspullen

Wat doe je met al je zooi als je geen huis meer hebt om het in op te slaan? Hoe bepaal je welke spullen je wilt houden en welke spullen je weggeeft tijdens een kutprijzenbingo? Je kunt onze ervaring – en het antwoord op de vraag wat Thijs heeft met soeplepels – allemaal horen in de nieuwe podcast over ontspullen! 

VanVerhalen #06 Heimwee

In deze aflevering trakteren we jullie op een serieus staaltje psychologie van de koude grond! Heimwee: wat is het, wat doen we er tegen en hoe vaak hebben we al huilend op de grond gelegen van ellende? Je komt het allemaal te weten in deze podcast. 

VanVerhalen #05 Melbourne

We proberen iets nieuws deze keer; we nemen je mee op een ultieme weekendtrip naar Melbourne. De zon schijnt, de kater is gemiddeld en er wordt naast veel gewandeld ook goed gegeten. Oh, en er wordt een reispodcast lang niet over poep gepraat! 

VanVerhalen #04 Reizen en je relatie

In deze reispodcast waarom je vooral NIET de relatietips op het internet moet volgen, hoe je voorkomt dat je elkaar de hersens inslaat als je altijd maar samen bent en of we na dit avontuur wel of niet gaan scheiden (spoiler: niet). Veel plezier!

VanVerhalen #03 Couchsurfing

Attentie, attentie: deze podcast heeft een wat slechter geluid dan jullie van ons gewend zijn. Technisch probleempje, wordt aan gewerkt. Excuses! Dat gezegd hebbende: aflevering drie, couchsurfen! In deze podcast beantwoorden we de meest prangende couchsurfvragen, lessen over hoe je je als een goede couchsurfer gedraagt en een hele batterij aan sterke verhalen. Veel luisterplezier!

VanVerhalen #02 Wildkamperen met de camper

In de tweede VanVerhalen podcast behandelen we de kunst van het wildkamperen.We praten over de do’s en dont’s, over hoe vies mensen kunnen zijn en over een piemeltje blote meneer die ons in de richting wees van één van onze leukste wildkampeerervaringen. 

VanVerhalen #01 Meest gestelde vragen

De eerste aflevering van de VanVerhalen podcast staat in het teken van de meest gestelde vragen. Waar leven we van? Wat viel het meeste mee en het meeste tegen? Wat missen we het meest? En wat willen we mensen meegeven die ook als nomaden willen gaan leven? We bespreken hoe je poept in een bus en wat onze plannen zijn voor de (nabije) toekomst.

VanVerhalen #00 Pilot

Hoi! Wij zijn Florine en Thijs en in deze VanVerhalen pilotaflevering introduceren we onszelf en onze podcastserie.