VanVerhalen presenteert ‘Van Bus tot Camper’

Je droomt, maakt plannen, struint het internet af naar leuke en inspirerende voorbeelden, vindt na eindeloos zoeken dan toch ineens die betaalbare bus en dan is het opeens zover.. je mag gaan bouwen!

Ik herinner het me levendig: die eerste keer een gat in je glimmende bus zagen, of die keer dat je je haren vast kitte aan het plafond. Het hele bouwproces zit ramvol ervaringen. Er gaan dingen goed, er gaan dingen faliekant mis en je komt jezelf verschillende keren tegen. Je verbouwing lijkt eindeloos maar na bloed, zweet en frustratietranen is er dan toch licht aan het eind van de tunnel.. je kunt op reis. 

In deze podcastserie spreken we buseigenaren over hun verbouwing. Hoe verliep dat proces? Waar zijn ze trots op? En wat zijn hun beste verbouwtips?

Wij zijn VanVerhalen en we presenteren: Van Bus tot Camper

‘Van Bus tot Camper’ is een podcastserie binnen de VanVerhalen reispodcast.

SpotifyGoogle PodcastsApple PodcastsYouTube

'Van Bus tot Camper' Aflevering 10

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het zelf verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 10: Esther & Kay a.k.a bynomades.nl

In deze tiende en voorlopig laatste Van Bus tot Camper vertellen Esther en Kay over het ombouwproces van hun Renault Master L3H3 uit 2014. Deze mooie, jonge bus met weinig kilometers op de teller was niet hun eerste zelfbouwproject. Eerder bouwden het stel al in twee weken tijd een campervan om in Nieuw-Zeeland om in een huis op wielen dit prachtige land te kunnen ontdekken. De reis- en zelfbouwervaring die ze daar mee op deden pasten ze toe in hun nieuwe bus. Hun tweede ombouwavontuur duurde overigens wel iets langer: in vijf maanden tijd maakten ze van hun Renault Master hun ideale huis op wielen. Dat lag niet alleen aan het verbouwen trouwens. Kay en Esther legden, zoals veel zelfbouwers misschien wel weten, het hele bouwproces minutieus vast met vlogs en middels een heuse handleiding voor zelfbouwers. In deze podcast vatten by NOMADS het eerste seizoen Van Bus tot Camper eigenlijk perfect samen: van de struggle van het isoleren en de spanning van die eerste keer je boor of zaag in je bus zetten tot de trots over het uiteindelijke resultaat en de voldoening die het reizen, werken en leven in een camper met zich meebrengt.

IG @bynomads.nl | KAY & ESTHER | by NOMADS

'Van Bus tot Camper' Aflevering 9

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het zelf verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 9: Ferry & Eva a.k.a outbound_kitetravel
In deze aflevering van Bus tot Camper een stel met ervaring; onze vrienden Ferry en Eva. Voor ze hun Fiat Ducato uit 2004 – een mislukt verhuiswagentje – zelf tot campervan ombouwen bezaten en reisden ze tien jaar lang een prachtige Volkswagen T2, ofwel ‘de Boes’. Na lang wikken en wegen besluiten ze de charme van de mooie oldtimer te verruilen voor een iets praktischer exemplaar zodat er niet alleen vakantie in gevierd kan worden, maar de bus ook langere reizen aan kan en dienst kan doen als rijdend kantoor en vooral: als kitesurfbus! 

Met de ervaringen die ze tijdens het verbouwen en reizen met hun Volkswagen T2 op deden wisten ze precies wat er in hun nieuwe zelfbouw kampeerbus anders moest en verbouwden ze ‘Boes 2.0’ op het erf van Eva’s opa om tot hun ideale camperbus. Het interieur bestaat grotendeels uit de materialen die ze vonden in opa’s schuur, want hergebruik – zo vinden ze – is altijd beter. In drie maanden tijd was hun kitesurfbus klaar. 

Een podcast ramvol goede camperbouwtips om zelf een camper te bouwen en een heleboel unpopulair opinions. Zo vond Ferry de elektra namelijk het allerleukst, besloten ze lekker van een zonnepaneel af te zien en werd de maat van de keukenkastjes bepaald door de grootte van een fles wijn..

IG @outbound_kitetravel | KITE | travel, finca, school

'Van Bus tot Camper' Aflevering 8

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het zelf verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 8: Marlijn & Henriëlle a.k.a vandelafemmes
In deze Van Bus tot camper horen we de camperbouw ervaringen van Marlijn en Henrielle. De 2 vrouwen verbouwden hun Fiat ducato, daarvoor nog de werkbus van een loodgieter, in 2020 om tot buscamper en doopte deze tot “Vandelafemmes”. Bus de la vrouwen.

in 3 maanden was hun bus omgebouwd tot een huis/kantoor op wielen waarmee ze een paar nachten weg konden. Al bouwend waren ze nog aan het ontwerpen. Zo zijn ze alsnog afgeweken van hun definitieve bouwtekening, kozen ze toch voor een iets zwaarder maar mooi keukenblad en besloten eigenlijk in een rijdende sauna te reizen.

In deze podcast hoor je meerdere camper verbouw tips: ga de boer op voor spullen die van jouw campervan een thuis maken, laat je informeren en ga – ook tijdens het bouwproces – op zoek naar ideeën om je huis op wielen nóg leuker te maken. Oh en luister vooral naar Bram de man met de antwoorden, dat ook. Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Je hoort het in de achtste aflevering van Bus tot Camper!

IG @vandelafemmes | ♥ Self built campervan » Discovering life on wheels

'Van Bus tot Camper' Aflevering 7

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het zelf verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 7: Erik & Anneke. a.k.a mercedes.409
Op iedere camping die Erik en Anneke aan doen is hun bus een ware blikvanger. De Mercedes 409 uit 1976 – een opvallend rode brandweerauto – trekt altijd veel bekijks. Vooral bij kinderen en grote jongens van rond de 50 is hun wagen een echte hit, maar ook tijdens de nodige technische controles zijn de dienstdoende monteurs altijd bijna nog enthousiaster over de 44-jarige oldtimer dan Erik en Anneke zelf.
Het verbouwen van hun rode rakker kostte veel tijd, veel geld, af en toe bijna een vinger of een voet maar mede door een goede werkverdeling – Anneke kan rechter zagen dus deed het binnenwerk en interieur van de camper –  vonden ze het verbouwen vooral heel leuk en gezellig. Zodoende bouwden Erik en Anneke in negen maanden tijd hun brandweerbus vanaf het chassis af om tot de fijne buscamper waarmee ze nu met het hele gezin op vakantie gaan!
Welkom bij podcast nummer 7 Van Bus tot Camper.

IG @mercedes.409 | 1976 mercedes L409G/29 brandweerwagen Doeschot-Rosenbauer

'Van Bus tot Camper' Aflevering 6

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het zelf verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 6: 𝗧𝗲𝘀𝘀𝗮 & 𝗝𝗮𝗰𝗾𝘂𝗲𝘀. a.k.a The lost van
In deze Van Bus tot Camper podcast horen we het verhaal van Tessa en Jacques..

Hun camperbouw zou een gezamenlijk bus ombouw avontuur worden maar doordat Jacques door Covid vast kwam te zitten in Zuid Afrika dreigde de verbouwing van hun Volkswagen crafter een vrij letterlijke zelfbouw te worden.

Tessa, tot dan geen klus ervaring, kreeg gelukkig hulp van haar vader. Ze werkten precies, maakten het zichzelf soms moeilijk maar uiteindelijk was hun campervan, the beast, na 7 maanden klaar om mee te reizen.

Door het zelfbouwen van een camper leerde Tessa enorm veel technische vaardigheden en is ze totaal onafhankelijk, ze weet precies hoe alles werkt en in elkaar zit.
Momenteel geniet ze van vanlife op de Spaanse eilanden en deelt ze in deze podcast haar camper verbouw tips, tricks en verteld ze over haar kluservaringen.

IG @the_lostvan | 𝗧𝗲𝘀𝘀𝗮 NL 𝗝𝗮𝗰𝗾𝘂𝗲𝘀 ZA 𝙵𝚞𝚕𝚕 𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚅𝚊𝚗𝚕𝚒𝚏𝚎

'Van Bus tot Camper' Aflevering 5

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het zelf verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 5: Juliette & Lex. a.k.a juulandlexvanlife
In deze aflevering Van Bus tot Camper spelen Juliette, Lex en hun zelfbouw Ford Transit campervan uit 2013 de hoofdrol. Eerder bouwden ze al een Renault Kangoo in dus techneut Juliette zag het zelf bouwen van een camper, zelfs een maatje groter, als creatieve en technische uitdaging. Vanwege corona en het niet fulltime kunnen verbouwen duurde het project iets langer dan gepland, maar na negen maanden konden ze dan toch op reis met hun zelfgebouwde camper. Het proces van Juul en Lex en hun tips voor zelfbouw hoor je in deze podcast.

IG @juulandlexvanlife | VanLife – Juliette & Lex

'Van Bus tot Camper' Aflevering 4

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 4: Floor en Casper. a.k.a stewie the green machine
In de vierde aflevering Van Bus tot Camper nemen raketkanonnen Floor en Casper ons mee in de bliksemverbouwing van hun Stewie. In slechts een maand tijd toverden ze hun Mercedes Benz 609D legerambulance uit 1990 om tot een buscamper. Vol goede moed grepen ze hun zelfbouwproject met beide handen aan, maar al snel kwamen de twee tot de conclusie dat een camper verbouwen mét krappe deadline geen kattenpis is. Bloed, zweet en tranen kostte het, maar na een maand stond daar dan toch hun zelf gefabriceerde tiny house op wielen. Alles om hun reisbudget niet op te laten gaan aan onnodige huurkosten!

Of Casper inmiddels een heuse elektromonteur is en Floor de nieuwe Jan des Bouvrie én of ze dit strijdplan ook aan anderen aanraden? Je hoort het in deze podcast!

IG @stewie.the.green.machine | CASP & FLO ♥ MB 609D VANLIFE in our 30 year old DIY army van

'Van Bus tot Camper' Aflevering 3

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het ombouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 3: Claire en Donny. a.k.a theminionmansion
In de derde aflevering Van Bus tot Camper horen we alles over de knalgele buscamper van Claire en Donny. maart 2020 kochten de twee de Fiat Ducato uit 2005, die daarvoor gebruikt werd door een Duits vervoersbedrijf, en doken ze de wereld van de camperbouw in. 

Ze werkten hard om hun campervan helemaal naar wens te maken. Aan de hand van moodboards, ontelbare voorbeelden en ontwerpen in SketchUp gaven ze hun droombus vorm. Bovendien huurden ze meerdere campers om te kijken wat beviel en waar ze helemaal niet te spreken over waren. Uiteindelijk kwamen ze zo tot de perfecte indeling en inrichting van hun camper die niet geheel onbelangrijk ook nog binnen budget viel én rekening hield met een goede prijs-kwaliteit verhouding. 

Claire en Donny nemen je mee in de allerleukste aspecten van het ombouwen, vertellen wat hun (vakantie)huisje op wielen uniek maakt en of ze van plan zijn van hun camper een woning op wielen te maken.

IG @theminionmansion | 🇳🇱 Claire, Donny & Floortje 🐾

'Van Bus tot Camper' Aflevering 2

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 2: Jolien en Raanan. a.k.a jolienslittlejourneys
In de tweede aflevering Van Bus tot Camper horen we het campervan verbouw verhaal van camperbus Bobby, het resultaat van de noeste arbeid van Raanan en Jolien.

Het interieur van hun witte Fiat Ducato uit 2013 gaven ze in een jaar tijd een duidelijk thema, hun kampeerbus werd tot een duizend-en-één-nacht sprookje op wielen omgebouwd. Oorspronkelijk zouden ze met hun rijdende Alhambra afgelopen september al naar tropischere oorden gereisd zijn, maar werk – ze werkten een hele zomer op een camping in Duitsland – en een gat in de begroting zorgden dat het ombouwen van bus naar camper wat vertraging op liep. Met financiële steun van vrienden en familie en de hulp van handige campinggasten is hun paleis op wielen nu dan toch bijna af.

De twee bewijzen dat je ook zonder veel kluservaring een prachtige bus kunt verbouwen. Ze zijn al bijna een jaar bezig met het inbouwen van hun campervan, raken soms verbouwingsmoe maar vertellen ons in deze podcast o.a. wat voor bus ombouw tips ze hebben en wat ze met de kennis van bijna een jaar camperbouwen anders zouden doen.

IG @jolienslittlejourneys | ☆ Avonturier

'Van Bus tot Camper' Aflevering 1

VanVerhalen presenteert de podcast Van Bus tot Camper. Een serie over het verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 1: Tanja en Marlene.  a.k.a wander in blue
In de allereerste Van Bus tot Camper horen we alles over het zelfbouwavontuur van Tanja en Marlene.

In maart 2020 kochten ze de trouwe werkbus van een tapijtboer om deze Fiat Ducato L3H2 uit 2006 een tweede leven als camperbus te geven. Ze doopten hun blauwe huis op wielen Balu en reizen inmiddels samen met Chef de camper kat fulltime door Europa.

Om hun campervan een levenlang mee te kunnen laten gaan moesten er soms behoorlijke hobbels genomen worden in het bouwproces. Er werd gesteggeld over de isolatie, het inzagen van ramen en hoe je het best handsfree naar de tablet kunt kijken maar uiteindelijk was daar na heel veel onderzoek, doorzettingsvermogen en wat hulp, dan toch hun huis op wielen om de wereld mee te veroveren.

Hun mooiste, spannendste en moeilijkste verbouw momenten én een hele bak waardevolle camperbouw tips hoor je in deze podcast.

IG @wander.in.blue | ︽ ™FULLTIME VANLIFE ︽