VanVerhalen presenteert ‘Van Bus tot Camper’

Je droomt, maakt plannen, struint het internet af naar leuke en inspirerende voorbeelden, vindt na eindeloos zoeken dan toch ineens die betaalbare bus en dan is het opeens zover.. je mag gaan bouwen!

Ik herinner het me levendig: die eerste keer een gat in je glimmende bus zagen, of die keer dat je je haren vast kitte aan het plafond. Het hele bouwproces zit ramvol ervaringen. Er gaan dingen goed, er gaan dingen faliekant mis en je komt jezelf verschillende keren tegen. Je verbouwing lijkt eindeloos maar na bloed, zweet en frustratietranen is er dan toch licht aan het eind van de tunnel.. je kunt op reis. 

In deze podcastserie spreken we buseigenaren over hun verbouwing. Hoe verliep dat proces? Waar zijn ze trots op? En wat zijn hun beste verbouwtips?

Wij zijn VanVerhalen en we presenteren: Van Bus tot Camper

‘Van Bus tot Camper’ is een podcastserie binnen de VanVerhalen reispodcast.

'Van Bus tot Camper' Aflevering 4

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 4: Floor en Casper. a.k.a stewie the green machine

In de vierde aflevering Van Bus tot Camper nemen raketkanonnen Floor en Casper ons mee in de bliksemverbouwing van hun Stewie. In slechts een maand tijd toverden ze hun Mercedes Benz 609D legerambulance uit 1990 om tot een buscamper. Vol goede moed grepen ze hun zelfbouwproject met beide handen aan, maar al snel kwamen de twee tot de conclusie dat een camper verbouwen mét krappe deadline geen kattenpis is. Bloed, zweet en tranen kostte het, maar na een maand stond daar dan toch hun zelf gefabriceerde tiny house op wielen. Alles om hun reisbudget niet op te laten gaan aan onnodige huurkosten!

Of Casper inmiddels een heuse elektromonteur is en Floor de nieuwe Jan des Bouvrie én of ze dit strijdplan ook aan anderen aanraden? Je hoort het in deze podcast!

IG @stewie.the.green.machine | CASP & FLO ♥ MB 609D VANLIFE in our 30 year old DIY army van

'Van Bus tot Camper' Aflevering 3

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het ombouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 3: Claire en Donny. a.k.a theminionmansion
In de derde aflevering Van Bus tot Camper horen we alles over de knalgele buscamper van Claire en Donny. maart 2020 kochten de twee de Fiat Ducato uit 2005, die daarvoor gebruikt werd door een Duits vervoersbedrijf, en doken ze de wereld van de camperbouw in. 

Ze werkten hard om hun campervan helemaal naar wens te maken. Aan de hand van moodboards, ontelbare voorbeelden en ontwerpen in SketchUp gaven ze hun droombus vorm. Bovendien huurden ze meerdere campers om te kijken wat beviel en waar ze helemaal niet te spreken over waren. Uiteindelijk kwamen ze zo tot de perfecte indeling en inrichting van hun camper die niet geheel onbelangrijk ook nog binnen budget viel én rekening hield met een goede prijs-kwaliteit verhouding. 

Claire en Donny nemen je mee in de allerleukste aspecten van het ombouwen, vertellen wat hun (vakantie)huisje op wielen uniek maakt en of ze van plan zijn van hun camper een woning op wielen te maken.

IG @theminionmansion | 🇳🇱 Claire, Donny & Floortje 🐾

'Van Bus tot Camper' Aflevering 2

VanVerhalen presenteert de podcastserie Van Bus tot Camper. Een serie over het verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 2: Jolien en Raanan. a.k.a jolienslittlejourneys
In de tweede aflevering Van Bus tot Camper horen we het campervan verbouw verhaal van camperbus Bobby, het resultaat van de noeste arbeid van Raanan en Jolien.

Het interieur van hun witte Fiat Ducato uit 2013 gaven ze in een jaar tijd een duidelijk thema, hun kampeerbus werd tot een duizend-en-één-nacht sprookje op wielen omgebouwd. Oorspronkelijk zouden ze met hun rijdende Alhambra afgelopen september al naar tropischere oorden gereisd zijn, maar werk – ze werkten een hele zomer op een camping in Duitsland – en een gat in de begroting zorgden dat het ombouwen van bus naar camper wat vertraging op liep. Met financiële steun van vrienden en familie en de hulp van handige campinggasten is hun paleis op wielen nu dan toch bijna af.

De twee bewijzen dat je ook zonder veel kluservaring een prachtige bus kunt verbouwen. Ze zijn al bijna een jaar bezig met het inbouwen van hun campervan, raken soms verbouwingsmoe maar vertellen ons in deze podcast o.a. wat voor bus ombouw tips ze hebben en wat ze met de kennis van bijna een jaar camperbouwen anders zouden doen.

IG @jolienslittlejourneys | ☆ Avonturier

'Van Bus tot Camper' Aflevering 1

VanVerhalen presenteert de podcast Van Bus tot Camper. Een serie over het verbouwen van bestelbus tot campervan. Aflevering 1: Tanja en Marlene.  a.k.a wander in blue
In de allereerste Van Bus tot Camper horen we alles over het zelfbouwavontuur van Tanja en Marlene.

In maart 2020 kochten ze de trouwe werkbus van een tapijtboer om deze Fiat Ducato L3H2 uit 2006 een tweede leven als camperbus te geven. Ze doopten hun blauwe huis op wielen Balu en reizen inmiddels samen met Chef de camper kat fulltime door Europa.

Om hun campervan een levenlang mee te kunnen laten gaan moesten er soms behoorlijke hobbels genomen worden in het bouwproces. Er werd gesteggeld over de isolatie, het inzagen van ramen en hoe je het best handsfree naar de tablet kunt kijken maar uiteindelijk was daar na heel veel onderzoek, doorzettingsvermogen en wat hulp, dan toch hun huis op wielen om de wereld mee te veroveren.

Hun mooiste, spannendste en moeilijkste verbouw momenten én een hele bak waardevolle camperbouw tips hoor je in deze podcast.

IG @wander.in.blue | ︽ ™FULLTIME VANLIFE ︽